MBCL

ZOMERCURSUS “Compassie voor alle LEEFtijden”

May 15, 2023

Eerdere deelnemers waardeerden deze cursus heel positief. Ik ben 30NOW daarom dankbaar nu een zomereditie te kunnen aanbieden van deze live online cursus. Voor wie juist in de zomermaanden extra ruimte voelt voor heilzame oefening, reflectie en zingeving.

Wat zijn compassievolle antwoorden op de uitdagingen van deze tijd? Hoe leren we beter zorgen voor onszelf, elkaar en de aarde? Hoe gaan we gezonder om met onze angsten en verlangens, met onze individuele en collectieve pijn? Wat willen we doorgeven aan toekomstige generaties? Hoe kunnen we een compassievolle houding ontwikkelen, die niet uitsluit, maar erkennend is naar het heden, vergevingsgezind naar het verleden en hoopgevend naar de toekomst?

We kunnen de antwoorden niet afdwingen, maar de vragen stellen is al een begin. En een taal vinden die heen reikt over verschillen tussen generaties, afkomst, geaardheid of levensbeschouwing.

Binnenkort kun je je aanmelden op 30NOW.nl. Van harte welkom!

Het aanbod:

  • Zes live sessies op woensdagavonden 19 juli-23 augustus.
  • Vooraf opgenomen lezingen: 1. Het dier in ons, 2. De verhalenverteller in ons, 3. Het wijze hart, 4. Spelen, 5. Delen, 6. Helen.
  • Luister- en reflectieoefeningen.
  • Inspiratiebronnen: oude wijsheid, moderne wetenschap, natuur, kunst, cultuur, en vooral de uitwisselingen met elkaar.

Geschikt als je al wat meditatie-ervaring hebt en verdieping zoekt.
Ook MBCL-/ compassietrainers bleken verrast door nieuwe invalshoeken.

Foto: een zomers schilderij van Jan Mankes (1889-1920)