MBCL

MINDFUL QIGONG 2

Feb 1, 2024

De Acht Brokaten zijn een serie bewegingsoefeningen uit het oude China. De oorspronkelijke naam is Ba Duan Jin (Ba = acht; Duan = delen; Jin = zijde of brokaat). De eeuwenoude bewegingen zijn eenvoudig aan te leren en kunnen bij regelmatige oefening de gezondheid bevorderen. Er zijn Chinese artsen die ze tot op de huidige dag aan patiƫnten meegeven. Het is niet verwonderlijk dat ze met brokaat (zijde) werden vergeleken, want de waarde van een stuk brokaat was gelijk aan goud in het oude China. Goud voor je gezondheid dus! Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de westerse mens ook baat heeft bij qigong en dat het goed past in moderne leefstijlgeneeskunde.
Mindful qigong is een vorm van meditatief bewegen. We cultiveren bewustwording van lichaam en geest en een milde, compassievolle houding naar het leven.
Je bent van harte welkom er online mee kennis te maken op 1, 8, 15 en 22 februari 2024 om 10.00-10.30 uur bij 30NOW. In deze serie staan de Acht Brokaten en een aantal andere vormen centraal.
TERUGKIJKEN: voor 30NOW leden zijn deze opnames terug te kijken. Klik hier voor de website van 30NOW en klik vervolgens op de Meditatie & Lezingen Bibliotheek Ook eerdere series Mindful Qigong (Shibashi series 1 en 2) vind je hier terug.