MBCL

HEALING CRACKS WITH GOLD

May 9, 2024

Compassie vraagt om moed, mildheid en speelsheid.

  • Moed om onze individuele en collectieve pijn onder ogen te zien en ongezonde patronen te herkennen, die we vaak van generatie op generatie doorgeven.
  • Mildheid om te helen wat gewond, gebroken, of verwaarloosd is. Niet door weg te kijken van onze imperfecties, maar door ze in gouden licht te laten glanzen. Zoals bij de Japanse kunst Kintsugi, waarbij de scherven van een gebroken kom gelijmd worden met een mengsel dat puur goud bevat. Zo blijven de breuklijnen goed zichtbaar en wordt de kom alleen maar mooier.
  • Speelsheid om nieuwe ontdekkingen te doen en elkaar te inspireren met nieuwe beelden en verhalen, wanneer de oude niet meer voldoen.

Heb je ervaring met mindfulness/meditatie en wil je anderen ontmoeten om in een sfeer van veiligheid en medemenselijkheid op zoek te gaan naar compassievolle antwoorden op de uitdagingen van deze tijd? Binnenkort geef ik bij 30NOW weer een live cursus ‘Compassie voor alle LEEFtijden’. Om te onderzoeken hoe we gezonde relaties kunnen ontwikkelen met onszelf, met elkaar, met de natuur en de aarde als geheel. Niet bedoeld voor wie pasklare oplossingen verwacht. Wel voor wie bereid is oefeningen in compassie te doen, breed geïnspireerd, voorbij aan traditionele levensbeschouwelijke kaders. Compassie als onmisbare bron van zingeving en levenskunst, om te overleven en gelukkig te leven. Misschien iets voor jou of iemand die je kent.

De zes live online sessies (later terug te kijken) zijn op woensdagavonden vanaf 29 mei. Elke week is opgebouwd rond een thema:
Week 1 - Het dier in ons
Week 2 - De verhalenverteller in ons
Week 3 - Het wijze hart
Week 4 - Spelen
Week 5 - Delen
Week 6 - Helen

Lezingen op video, audio- en reflectie-oefeningen komen vooraf aan de live sessies beschikbaar en kun je volgen op zelfgekozen momenten. Wie wil kan na de cursus deelnemen aan een maandelijkse online oefengroep voor verdere ondersteuning.
Voor meer informatie klik hier.